* התחייבות לתוצאות תוך 90 יום - או כסף בחזרה!

נשירת שיער: גורמים, מניעה וטיפול

נשירת שיער היא תופעה שכיחה מאוד, בעיקר בקרב גברים. למעשה, כ-85% מהגברים יחושו נשירת שיער כלשהי במהלך חייהם. נשים גם יכולות לסבול מנשירת שיער, אך זה נפוץ פחות. אמנם איבוד של כמה קווצות שיער הוא נורמלי לחלוטין, אבל איבוד כמות מופרזת עלולה להוות מקור לדאגה. הבנת הסיבות הבסיסיות, זיהוי סימנים מוקדמים וטיפול מתאים יכולים לסייע בהפחתת נשירת שיער והשפעותיה. אז למה זה בעצם קורה? כיצד אפשר לאבחן נשירה מבעוד מועד, וכמובן – איך אפשר לטפל ואף למנוע זאת?

הגורמים לנשירת שיער, אבחון מוקדם ומניעה

הגורמים לנשירת שיער

נשירת שיער עלולה להתרחש מסיבות רבות, הן גנטיות והן סביבתיות. להלן כמה מהסיבות העיקריות:

  1. גנטיקה: התקרחות תורשתית היא הסיבה השכיחה ביותר לנשירת שיער. המצב מתרחש בהדרגה עם הגיל ובדפוסים הניתנים לחיזוי.
  2. שינויים הורמונליים: אירועי חיים מסוימים כגון הריון, לידה, גיל המעבר ובעיות בבלוטת התריס עלולים לעורר שינויים הורמונליים המובילים לנשירת שיער. 
  3. מצבים רפואיים: מחלות כמו אלופציה אראטה, גזזת וזיהומים מסוימים בקרקפת עלולות להוביל לנשירת שיער. מצבים בריאותיים כמו אנמיה כתוצאה מחוסר ברזל ותזונה עניה בחלבון עלולות גם הן להוביל לנשירה.
  4. תרופות: נשירת שיער יכולה להיות תופעת לוואי של תרופות מסוימות המשמשות לטיפולים במחלות כמו סרטן, דלקת פרקים, דיכאון, בעיות לב, לחץ דם גבוה ועוד…
  5. מתח: הלם פיזי או אירוע רגשי משמעותי עלול לגרום לנשירת שיער פתאומית, מצב המכונה טלוגן אפפלוויום.
מניעת התקרחות
נשירת שיער

אבחון מוקדם של נשירת שיער

אבחון מבעוד מועד של התסמינים לנשירת השיער יכול לעזור בניהול הסיטואציה. 

  • בדיקת דם: בדיקת דם מקיפה עשויה לסייע באיתור מצבים בסיסיים שעלולים לעודד נשירת שיער, כמו מחלות בלוטת התריס, חוסרים תזונתיים או חוסר איזון הורמונלי.
  • בדיקה של רופא עור: רופא עור יכול לבדוק דגימות שיער תחת מיקרוסקופ כדי לזהות מצב שגורם להתקרחות ונשירת שיער. במקרים מסוימים, ניתן לבצע ביופסיה של הקרקפת כדי לשלול זיהומים בקרקפת.
  • בדיקה עצמאית: בדיקות עצמיות סדירות לעלייה בנשירת שיער, ירידה ניכרת בנפח השיער או הופעת אזורים עם קרחות על הראש יכולים גם הם לסייע בגילוי מוקדם.

מניעת נשירת שיער

למרות שאי אפשר למנוע נשירת שיער גנטית, שינויים באורח החיים עשויים לעזור להאט את נשירת השיער באופן משמעותי. תזונה מאוזנת ועשירה בויטמינים וחלבונים, פעילות גופנית סדירה, שינה טובה וניהול מתחים מועילים מאוד לשליטה בנשירת השיער.

בנוסף, הימנעות מתסרוקות שמותחות את השיער (כמו קוקו או צמה מתוחים) והימנעות מעיצוב שיער באמצעות כלים לעיצוב בחום מוגזם (הדוגמה הקלאסית זה מחליק שיער) עשויים גם הם למנוע נזק פיזי לשיער. עם זאת, כאשר אתם בשלב שאחרי, זאת אומרת – כבר מאוחר מדי למנוע והגיע הזמן לטפל – אנחנו בשורשים נכנסים לתמונה! 

עצרו את נשירת השיער

טיפול בנשירת שיער​

המוצרים שלנו לטיפול בנשירת שיער

בחזית תעשיית הטיפול בנשירת שיער, שורשים ידועה בגישה הטבעית שלה לעצירת הנשירה. הפורמולה הייחודית והטבעית שלנו עוצרת ביעילות את נשירת השיער, תוך עיבוי וחיזוק קווצות שיער קיימות. מה שמייחד אותנו הוא היכולת שלנו לעורר צמיחה מחודשת מזקיקי שיער רדומים, והכל הודות לנוסחה מ-100% מרכיבים טבעיים. הטיפול שפותח על ידנו אינו רק בטוח אלא נטול סיכונים וללא תופעות לוואי. אנו מספקים טיפול ביתי, מהיר ופשוט, עם הבטחה לתוצאות נראות לעין תוך 90 יום בלבד.אנו בטוחים מספיק בשיטה שלנו כדי להציע החזר כספי, במידה והתוצאות אינן לשביעות רצונך. 

על ידי קביעת שיחת אבחון, שנמשכת 20-30 דקות בלבד, יועץ מומחה מטעמנו יעריך את מקרה הנשירה הייחודי שלך, יקבע את סיכויי התאמתך הטיפול שלנו, ויחזה את סיכויי ההצלחה שלך. הייעוץ יכול להתבצע בטלפון או בשיחת וידאו, בהתאם להעדפתכם. 

זה לא פתרון קסום אלא מדע מדויק המושרש בהבנה העמוקה שלנו לגבי בריאות השיער.

לסיכום, אם אתה גבר שרוצה להראות מטופח יותר, ואם אתה רוצה לטפל בנשירת שיער באופן טבעי, מבלי להזדקק להליכים כירורגיים או לסבול מתופעות לוואי, אנחנו כאן בשבילך. אצלנו תמצאי דרך קלה, יעילה ונטולת סיכונים לשקם ולשמור על חיוניות השיער שלך לעוד שנים רבות. 

תאמו פגישה עוד היום!

כמו כן, אנחנו לא היחידים. יש עוד מספר דרכים שניתן לבחון כדי לנסות לטפל בנשירת שיער. להלן האפשרויות הפופולריות:

טיפול באמצעות תרופות:

  • מינוקסידיל (רוגיין): תרופה זו ללא מרשם היא אחד הטיפולים הנפוצים ביותר לנשירת שיער. התרופה מגיעה בצורה של נוזל או קצף שאתם משפשפים לתוך הקרקפת פעמיים ביום. התרופה עוזרת להאט את נשירת השיער עבור אנשים מסוימים ומעודד צמיחת שיער אצל אחרים. הפונקציונליות שלה לא מובנת במלואה, אך מאמינים שהיא מאריכה את שלב הצמיחה של זקיקי השיער. עם זאת, יש לקחת בחשבון שהתרופה לא עובדת עבור כולם וייתכן שיידרשו בין ארבעה חודשים עד שנה כדי לייצר אפקטים נראים לעין. תופעות הלוואי יכולות לכלול גירוי בקרקפת וצמיחת שיער לא רצויה באזורים סמוכים כמו המצח או הפנים.

  • פינסטריד (פרופסיה): תרופות מרשם זו מיועדות לטיפול בהתקרחות גברית. היא מגיעה בצורת גלולות ויש ליטול אותה פעם ביום. הטיפול מאט את נשירת השיער בכ-88% מהגברים ומסייע לצמיחה מחודשת בכ-66%. פינסטריד פועל על ידי חסימת ההמרה של טסטוסטרון לדיהידרוטסטוסטרון (DHT), הורמון שמכווץ את זקיקי השיער. לתרופה עלולות להיות תופעות הלוואי שכוללות ירידה בחשק המיני ובתפקוד המיני וסיכון מוגבר לסרטן הערמונית. התרופה אסורה לשימור בקרב נשים בהריון!

  • Dutasteride Avodart: תרופה עם מרשם אשר פועלת בדומה לפינסטריד בכך שהיא גם מעכבת ייצור DHT. בניסיון ובשטח היא הראתה תוצאות בהפחתת נשירת שיער וגירוי צמיחה חדשה. 

  • ספירונולקטון (אלדקטון): זהו חומר משתן שגם חוסם את ייצור האנדרוגנים, מה שהופך אותו לשימושי לטיפול בנשירת שיער אצל נשים. תופעות לוואי אפשריות כוללות אי סדירות במחזור החודשי, רגישות בשדיים ואסור לשימוש עבור נשים הרות!

  • קורטיקוסטרואידים: הם משמשים לעתים קרובות עבור אלופציה אראטה, מצב אוטואימוני הגורם לנשירת שיער חלקית. קורטיקוסטרואידים מדכאים את המערכת החיסונית, מפחיתים דלקת ומונעים מהגוף לתקוף את זקיקי השיער. ניתן ליטול אותם דרך הפה, למרוח אותם באופן מקומי או להזריק לקרקפת.
תרופות לנשירת השיער
תרופות לנשירת השיער
תרופות לנשירת השיער

ויטמינים לנשירת שיער

הבריאות של השיער, כמו כל חלק אחר בגוף, מושפעת באופן משמעותי מהצריכה התזונתית שלכם.

בעוד שתזונה מאוזנת חיונית לבריאות הכללית, ויטמינים ומינרלים מסוימים נקשרו באופן ספציפי לבריאות השיער. להלן כמה דוגמאות:

  • ביוטין (ויטמין B7): ביוטין הוא אחד התוספים המומלצים ביותר לצמיחת שיער. ביוטין תורם לייצור קרטין, חלבון לשיער, והוא נכלל בדרך כלל בתערובות תוספי צמיחת שיער.
  • ויטמין D: ויטמין D הוא רכיב תזונתי קריטי הממלא תפקידים רבים בגופנו. מחסור בויטמין D נקשר עם אלופציה אראטה והפרעות אחרות של נשירת שיער. ניתן להגביר את צריכת ויטמין D באמצעות מזונות מסוימים כמו דגים שמנים ומוצרי חלב מועשרים, וגם באמצעות חשיפה לשמש.
  • ויטמין E: ויטמין E הוא נוגד חמצון חזק שיכול למנוע מתח חמצוני ולהגביר את צמיחת השיער.
  • ברזל: ברזל חיוני לצמיחת שיער. מחסור בברזל, הגורם לאנמיה, הוא הגורם העיקרי לנשירת שיער, במיוחד אצל נשים. ויטמין E עוזר לתאי דם אדומים לשאת חמצן לתאים, כולל זקיקי שיער, מקדם צמיחה ותיקון.
  • ויטמין A: כל התאים בגוף צריכים ויטמין A לצמיחה, כולל תאי שיער. ויטמין A גם עוזר לבלוטות העור לייצר סבום, חומר שמנוני המעניק לחות לקרקפת ושומר על בריאות השיער.
  • אבץ: אבץ ממלא תפקיד חשוב בצמיחת ושיקום רקמות השיער. זה גם עוזר לשמור על פעילות תקינה של בלוטות השמן סביב הזקיקים. נשירת שיער היא סימפטום שכיח של מחסור באבץ.
  • חלבון: השיער מורכב כמעט כולו מחלבון. צריכה מספקת חשובה לצמיחת שיער. אם אתם לא צורכים מספיק חלבון, הגוף שלכם עשוי לקצוב חלבון על ידי השבתת צמיחת השיער.

    בעוד ויטמינים ומינרלים אלו עשויים לסייע בשיפור בריאות השיער, הם לא צריכים להחליף תזונה ואורח חיים מאוזנים. כמו כן, עליכם להתייעץ תמיד עם ספק שירותי בריאות לפני התחלת משטר תוספי מזון, מכיוון שכמויות מוגזמות של חומרים מזינים מסוימים עלולות להזיק. חשוב לזהות את הגורם המדויק לנשירת שיער כדי לפתח תוכנית טיפול יעילה.

ניתוח השתלת שיער

ניתוח השתלת שיער כולל הסרת זקיקי שיער מחלק בגוף בו יש שיער בשפע (המכונה לעתים קרובות ‘אתר תורם’) והשתלתם לאזור המקריח או המדלדל של הקרקפת (המכונה ‘אתר הנמען’).

שיטות

ישנן שתי שיטות עיקריות המשמשות להשתלת שיער: השתלת יחידת זקיקים (FUT) ו- Follicular Unit Extract (FUE).

השתלת יחידת זקיקים (FUT)

FUT, הידוע גם בשם ‘ניתוח רצועה’, כולל הסרת רצועה מהקרקפת מהחלק האחורי של הראש וחילוץ יחידות זקיקים בודדות מאותה רצועה. יחידות אלה, המכילות שערה אחת עד ארבע, מושתלות לאחר מכן באתר הנקלט. החיסרון של שיטה זו הוא שהיא משאירה צלקת ליניארית באתר התורם, שיכולה להיראות אם לאדם יש שיער קצר מאוד.

חילוץ יחידה פוליקולרית (FUE)

בהשתלת FUE, זקיקי שיער בודדים נשלפים ישירות מהקרקפת. המנתח מבצע חתכים זעירים באתר התורם כדי להסיר יחידות זקיקים בזה אחר זה. שיטה זו היא פחות פולשנית מ-FUT ואינה משאירה צלקת ליניארית, אך היא עדיין עלולה לגרום לצלקות קטנות דמויות נקודות שבדרך כלל פחות מורגשות.

לאחר חילוץ הזקיקים, הם מוכנסים לחרכיים זעירים באזורים המקריחים של הקרקפת. חלק זה של ההליך זהה גם עבור FUT וגם עבור FUE.

התאוששות ותוצאות

ההחלמה מהליך השתלת שיער משתנה בין אנשים ותלויה בהיקף ההליך. רוב האנשים יכולים לחזור לעבודה תוך שבוע. לאחר הניתוח, הקרקפת עשויה להיות רכה מאוד, וייתכן שתצטרכו ליטול תרופות נגד כאב במשך מספר ימים. צוות המרפאה יספק לכם הנחיות ספציפיות לטיפול לאחר הניתוח.

צמיחת שיער מהזקיקים המושתלים יכולה לקחת זמן. ייתכן שתבחינו בכמה גדילים חדשים בתוך כמה חודשים, אבל זה יכול גם לקחת עד שנה או יותר כדי לראות את התוצאות המלאות. ייתכן שיהיה צורך במספר מפגשים כירורגיים כדי להשיג את התוצאה הרצויה.

סיכונים ושיקולים הנלווים להשתלת שיער

כמו כל הליך כירורגי, השתלת שיער טומנת בחובה כמה סיכונים, כולל זיהום, דימום, צלקות וצמיחת שיער חדשה במראה לא טבעי. חלק מהאנשים עלולים לחוות גם פוליקוליטיס (דלקת של זקיקי השיער) ואובדן הלם (אובדן פתאומי אך בדרך כלל זמני של השיער המושתל). חשוב שיהיו ציפיות ריאליות לגבי התוצאה. לא כולם ישיגו את אותן תוצאות, שכן הצלחת ההליך תלויה באיכות ובצפיפות השיער התורם.

לפני שתחליטו לעבור השתלת שיער, אנו ממליצים לשקול את כל האפשרויות. התייעצו עם מנתח שיקום שיער בעל מוניטין ומנוסה שיוכל לספק ייעוץ בהתאם לצרכים ולנסיבות האישיות שלכם. הם יכולים לדון בסיכונים פוטנציאליים, יתרונות וחלופות כדי לעזור לכם לקבל החלטה מושכלת.

השתלת שיער
תרופות לנשירת השיער

טיפולים אלטרנטיביים לנשירת שיער

תרופות סבתא לנשירת שיער

ויש כאלו ששואלים גם על "תרופות סבתא"

 

“תרופות סבתא” או תרופות ביתיות לנשירת שיער הן שיטות המועברות הלאה בדורות, והן כוללות בדרך כלל שימוש במרכיבים או שיטות טבעיות.

למרות שפתרונות אלו לא הוכחו מדעיים באותה מידה כמו טיפולים קליניים, לחלקם יש תכונות שבהחלט יכולות לסייע לקדם את בריאות השיער. הנה כמה דוגמאות:

  • שמנים:  יש כמה שמנים שתורמים לחיזוק השיער. למשל; עיסוי הקרקפת עם שמן קוקוס, שמן קיק או שמן זית יכול להגביר את זרימת הדם, לקדם גירוי זקיקים ולספק הזנה לשיער.
  • אלוורה: אלוורה ידועה בסגולות הריפוי שלה. מריחת ג’ל אלוורה יכולה להרגיע את העור, להפחית את הדלקת ולשפר את בריאות השיער.
  • ביצים ומיונז: ביצים הם מקור טוב לחלבון. יש אנשים שיוצרים מסכות שיער עם ביצים או מיונז.
  • מיץ בצל: למרות שאולי אין לו את הריח הנעים ביותר, אך כמה מחקרים מראים שמיץ בצל עשוי לקדם צמיחת שיער (למשל “Onion Juice (Allium Cepa L.), A New Topical Treatment for Alopecia Areata,” published in The Journal of Dermatology in 2002). המיץ משפר את זרימת הדם לזקיקי השיער, ותכולת הגופרית הגבוהה שהיא יכולה לעזור בטיפול בדלילות השיער.
  • חומץ תפוחים: החומץ משמש לנקות את הקרקפת ולשמור על איזון ה-pH, לטפח סביבת שיער בריאה.
  • זרעי חילבה: זרעי חילבה משמשים לרוב עבור מסכות שיער. הם עשירים בחלבונים המעודדים צמיחת שיער. יש המאמינים כי זרעי החילבה עומלים גם בבנייה מחדש של זקיקי שיער.
 

בעוד שהתרופות הביתיות שציינו יכולות להיות חלק ממשטר טיפוח השיער היומיומי שלכם, הן אינן תחליף לייעוץ רפואי מקצועי. אם אתם חווה נשירת שיער, חשוב להתייעץ עם ספק שירותי בריאות או רופא כדי להבין את הסיבות הבסיסיות ולבנות תוכנית טיפול יעילה.

לסיכום, נשירת שיער והתקרחות יכולות להיות מפחידות, אבל הבנת הסיבות והכרת אפשרויות הטיפול שלכם יכולות לעזור להתמודד עם המצב בביטחון. אם אתה חושד שאתה חווה נשירת שיער חריגה, חיוני להתייעץ עם ספק שירותי בריאות או רופא עור כדי לזהות את הסיבה ולדון במסלול הטיפול הטוב ביותר.

רוצה להציל את השיער שלך? דבר איתנו

נשירת שיער
5/5