מעטים אך קיימים
ככלל, חשוב לציין שהשתלת שיער אינה נחשבת להליך מסוכן במיוחד, ולמעשה אפילו להפך. אחוזי ההצלחה של הליך זה הם גבוהים למדי, על אחת כמה וכמה אם בוחרים במרפאה מנוסה ואיכותית.
יחד עם זאת, השתלת שיער היא הליך כירורגי, ולכן כמעט בהכרח קיימים סיכונים בהשתלות שיער. ככל התערבות כירורגית השתלת שיער נושאת בחובה ממד פולשני מסוים עם פוטנציאל לסיבוכים וזיהומים שונים.
כך למשל, בעת השתלת שיער מבוצעת הרדמה אשר עלולה להביא לתגובה אלרגנית לחומר המרדים. בנוסף, קיים הסיכון להיווצרות שטפי דם באזור המיועד להשתלה, כמו גם להופעתה של בצקת, שהיא הצטברות נוזלים תת עורית. יש לציין שבצקת לרוב מתנקזת מאליה תוך כמה ימים.
בנוסף ישנם גם סיכונים אסתטיים שיש לקחת בחשבון. השתלת שיער מבוססת על תרומה של שיער ממקום אחד בקרקפת למקום אחר בו הצמיחה דלילה. מדובר בתרומה של אלפי זקיקי שיער ולכן תופעת לוואי אפשרית היא עיכוב בצמיחה דווקא של האזור התורם.
כמו כן ישנה אפשרות של השתלת שיער שלא בזווית הטבעית של הצמיחה, וכן להופעתן של צלקות כתוצאה מהניתוח (אשר יכוסו על ידי השיער, אך עדיין יהיו נוכחות). שני אלו הם סיכונים אסתטיים ולא בריאותיים, אך אפשר להימנע מהם במידה והמנתח הוא איש מקצוע מנוסה בעבודתו.
אז מה חשוב לבדוק?
זה מה חשוב לבדוק בכדי להימנע מהסיכונים הפוטנציאליים הכרוכים בהשתלת שיער? בראש ובראשונה את זהותו של הרופא המשתיל ושל המוסד בו הוא פועל. ישנם לא מעט מקומות איכותיים שמצבעים ניתוחים מוצלחים, אך לצערנו ישנם גם מרפאות אשר מציעות השתלות זולות עם תוצאות גרועות בהתאם.
חשוב לא להתפתות למחירים נמוכים בענף ולעשות בדיקת רקע מקיפה על המקום המיועד לביצוע האופרציה. חשוב לבדוק כמה זמן הם פועלים, מה הניסיון שלהם כולל והאם שמעתם עליהם המלצות ממושתלים קודמים. כמובן שגם לא בושה לבדוק ולשאול האם המרפאה מחזיקה בכל הרישיונות וההיתרים הרלוונטיים להשתלה.
עוד עניין שחשוב לבדוק ולבצע הם הוראות הרופא לגבי הזמן שאחרי ההשתלה. ככלל, חשוב לטפל בפצעים הפתוחים של ההשתלה, להימנע מפעילות גופנית שתגביר את לחץ הדם באזור המושתל ולמלא בקפדנות את הוראות המרפאה הנוספות. כך ההחלמה תהיה מהירה ואיכותית יותר.